Familieeventyr jorden rundt: Australia 2/5: Eyre Peninsula og hvithaidykking!

Jorden rundt: Australia-2/5 – Januar-April 2014

South Australia (SA): Eyre Peninsula: Port Augusta – Whyalla – Cowell – Arno Bay – Tumby Bay – Port Lincoln – Hvithaidykking (utenfor Port Lincoln) – Coffin Bay – Elliston – Streaky Bay.

Vi fortsetter vår road trip fra Port Augusta og rundt Eyre Peninsula via Port Lincoln. En 1000km rundtur som viser seg å bli en av høydepunktene på vår reise rundt i Australia!!

Eyre Peninsula:

Port Augusta – Whyalla – Cowell – Arno Bay – Tumby Bay – Port Lincoln:

Eyre Peninsula er en halvøy sørvest for Port Augusta, og en viktig del av Australias fiskeindustri skjer rundt denne halvøya. Det er tørt og til dels steppe og ørkenlandskap som dominerer vår kjøretur sørover, og det hele er omringet av et  fantastisk turkisgrønt hav.
Vi ser tydelig at området er preget av «eldrebølgen» og deres interesse for hobbyfiske og campinglivet. Campingplassene oversvømmes av enorme campingkonstruksjoner, båter og fiskeutstyr i alle dimensjoner.

Vi stopper innom noen utvalgte små tettsteder langs østsiden av halvøya på veien sør mot Port Lincoln, og vi blir mer og mer overrasket over hvor vakker denne delen av Australia er. Fellesnevneren for Whyalla, Cowell, Arno Bay, og Tumby Bay, er at det er bittesmå superkoslige landsbyer med en gate med et par butikker som ender opp enten ved en nydelig strand eller en lang pir som går ut i havet. Vi er trollbundet!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Port Lincoln:

Vi ankommer sørspissen av halvøya, og fiskebyen Port Lincoln viser sitt vakre ansikt. For en by!! Vakker, ryddig, behagelig og layd back, og som kronen på verket ligger det en fantastisk bystrand langs sentrum. Dette liker vi!!

Ryktet sier at her bor det masse millionærer, og byen hevder å være «sjømat hovedstaden» i Australia.
Vi leier en campinghytte her da kveldene blir veldig kjølige med en kald og sur vind, og her koser vi oss godt! Vi lager masse god sjømat, går fine fotturer og Børre får endelig oppfylt drømmen om å
dykke i bur og se hvithai i sitt naturlige element!!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Hvithaidykking utenfor Port Lincoln:

Port Lincoln er en av to plasser i verden som gir tillatelse til å dykke i bur og se hvithai i sitt naturlige element, og selv om prisen er drøy ( ca 2000kr) så er det virkelig verdt det!! Det er to selskaper som tilbyr dette, så valget havner på www.adventurebaycharters.com.au .Turen ut til Neptune island, som ligger 70 km sør for Port Lincoln, inkluderer også en stopp for å se noen seler sole seg og masse havfugler. I stor fart, hoppende på høye bølger er ikke dette en tur for sarte sjeler. Alle deltagere utenom Børre spyr som noen griser, haha!!
Vi er framme og undervannshøytaler og bur senkes i vannet, musikken som lokker hovedgjesten slås på så da er det bare å vente i spenning! Det tar lang tid før første hvithaien dukker nysgjerrig opp, og for et syn!! Haisommer-melodien spilles inne i hodet mens den enorme haien majestetisk glir forbi buret. Den forsvinner i intet for så å komme rett mot deg. I siste liten snur den seg vekk! Denne runddansen fortsetter og fortsetter. For en opplevelse, og for et hærlig kick!! Børre er lenge under, og nyter dette for alt det er verdt!! Denne opplevelsen er uten tvil verdt å få med seg om man er i området!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Coffin Bay:

Etter noen flotte dagen i denne hærlige byen fortsetter turen rundt Eyre Peninsula, og neste stopp er en perle av en nasjonalpark, Coffin Bay. Tettstedet består av en stor naturlig havn, 3-4 butikker og masse holiday homes!! Vi tar en stopp her og nyter stillheten og utsikten nede ved havnen, før turen går videre.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Coffin Bay – Elliston:

Vi kjører nå nordover gjennom vakkert steppelandskap og langs veien er det massive åkre med en og annen vindmølle hendig plassert her og der. Vi ser også 2-3 store Emuer (svære strutslignende fugler) vandrende.
Vi ankommer Elliston og drar vi rett til utkikkspunket vi har lest så mye om. Framme på toppen av klippene åpner havet seg opp, og med et nesten loddrett dropp ned i den ville sjøen, så tar denne utsikten nesten pusten fra oss. For et syn!! Denne dramatiske naturen fortsetter så langt øye kan se, helt fantastisk!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Streaky Bay:

Videre nordover bestemmer vi oss for å ta en sidevei som skal ende opp i Streaky Bay, som er vår endestopp denne dagen. Etter lang tid på en smal grusvei og med flere veikryss uten noe særlig skilting, er vi nå litt ‘lost’ og snart tom for bensin, faan!! Vårt mission ender da opp i å finne tilbake til hovedveien før vi blir ‘stuck in the middle of nowhere’. Vi når heldigvis første bensinstasjon og Streaky Bay på håret før vi er helt bensintom, puhe!
Streaky Bay er en superhyggelig lite tettsted med flust av attraksjoner i nærheten. Campingplassen ligger rett på stranda og Marianne og Samoa tar en liten badenbaden der mens Børre og en stor flokk pelikaner ser på.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Streaky Bay area:

Her i Streaky Bay bestemmer vi oss for å ta noen dager og nyter livet, og mellom slaga reiser vi rundt til de ulike attraksjonene. Denne lille plassen ble vi veldig glad i og er absolutt anbefalt til andre reisende i området.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Streaky Bay – Adelaide:

Videre går turen via starten/slutten av Nullabor plain og gjennom Port Augusta østøver. Målet er å nå Adelaide før solnedgang. Adelaide, Great Ocean Road og mer kommer i neste blogg.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

….

Fakta om bilkjøp og camping i Australia finner du på første Australiabloggen vår: Familieeventyr jorden rundt: Australia 1/5: Outback!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar