Familieeventyr jorden rundt: Australia 3/5: Adelaide – Great Ocean Road – Melbourne

Jorden rundt: Australia-3/5 – Januar-April 2014

South Australia (SA): Adelaide – Hahdorf i Adelaide Hills – Robe. // Victoria (VIC): Warranambool – Great Ocean Road – Melbourne

Etter en fantastisk runde rundt Eyre Peninsula, setter vi kursen mot storbyen Adelaide. Etter en lang dag i bilen, kommer vi endelig frem til campingen som skal være vårt hjem i dagene vi skal utforske Adelaide.

Adelaide:

En stor og flott camping rett ved en nydelig sandstrand, med bassenger, lekeparker og grillområder. En drøm for Samoa selvsagt!

Vi farter rundt i byen og sightser, men finner ganske fort ut at vi er litt lei store byer, og ønsker oss ut på «bygda»igjen!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Etter noen dager setter vi kursen sørover mot Great Ocean Road.

Hahdorf i Adelaide Hills:

På veien kjører vi innom den fantastiske koslige og sjarmerende småbyen Hahdorf i Adelaide Hills. Her kryr det av morsomme butikker og spennende cafeer. En morsom stop for alle. Byen er kjent for å være den eldste tyske bosetting, og i dag et kjent tursitmål

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Hahdorf i Adelaide Hills – Robe:

Vi fortsetter sørover langs kysten til vi kommer til skjønne Robe, en populær ferieby, og kjent for bra fiske, spesielt hummerfiske, og surfing. Her besøker vi utsiktspunktet for å se Robe Obelsik og ellers koser vi oss i den lille byen som oser av «laidback lifestyle».

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Robe – Warranambool:

Videre sørover stopper vi innom mange sjarmerende småplasser, men pga australsk ferie er nesten alle campingplasser fulle, og vi finner ikke ledig plass før vi kommer til Warranambool.

Her har vi stranda for oss selv (alt for kaldt til å bade), men Samoa bygger sandslottby og vi koser med en lengre gåtur i nydelig terreng langs havet.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Great Ocean Road:

Sååå endelig starter vi på den fanstaskiske Great Ocean Road! Vi tar oss god tid, og stopper innom alle kjente og litt mindre kjente serverdighetene langs denne veien, som av mange regnes som en av verdens vakreste bilturer. Den 243 km lange World Heritage listetde strekningen er full av fanatstiske naturopplevlser, der de mest kjente er «the twelve apostles», «lord ard gorge», «london bridge» for å nevne noen. Langs ruta er det også flere kjente småbyer som er svært populære for bla surfere og feriefolk.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Melbourne:

Etter noen fantaske dager i bilen, ankommer vi nok en storby, denne gangen Melbourne. Vi koser oss med byliv, shopping og god mat. Men nok en gang kommer den der «vi er litt lei av store byer» følelsen snikende, og vi gleder oss til å fortsette vår fantastiske roadtrip down under;)

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Neste blogg er fra Melbourne til Sydney, men ikke den kjappeste ruta!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar