Familieeventyr jorden rundt: Australia 4/5: Melbourne – Sydney

Jorden rundt: Australia-4/5 – Januar-April 2014

Victoria (VIC): Phillip Island – Lakes Entrance. // New south Wales (NSW): Eden – Batemans bay – Kiama.

Etter noen dager i flotte Melbourne setter vi kursen mot Sydney. Men istedet for å kjøre den korteste ruta, så satser vi på å kjøre kystruta langs den sørlige delen av landet. Vi gleder oss til både små og store opplevelser i små fiskelandsbyer og på landet.

Phillip Island:

Første stopp er Phillip Island, en populær øy som fint kan besøkes som en dagstur fra Melbourne. Øya er kjent for dyreliv hvor man kan oppleve pingviner, seler,koalaer og kengeruer mm på forholdsvis nært hold.

I sur kald vind sitter vi på en nydelige Summerland beach for å overvære pingvinenes landing i solnedgang. Og for en flott opplevelse! Tusenvis av søte små pingviner kommer opp fra det frådende havet og lusker seg forsiktig og prøvende over stranda og opp i heiene rundt stranda for å finne sine hjem. Hele familien storkosa seg!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Lakes Entrance:

Vi fortsetter fra Phillip Island, gjennom utallige små sjarmerende steder før vi bestemmer oss for å stoppe og tilbringe et par dager i koselige Lakes Entrance. Småbyen er kjent for være en ferie og fiskelandsby plassert ved kanaler og flere småøyer. Ved vannet ligger fiskebåtene tett i tett med et par flytende restauranter innimellom. Samoa flyr rundt på sparkesykkel og koser seg med is og fine aktiviteter på campingplassen.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Eden:

Etter et par rolige dager kjører vi videre, også denne gangen forbi flere sjarmerende småbyer før vi ender opp i nydelige Eden. En liten kystby helt sør i New South Wales. Med den dypeste natulige havnen på den sørlige halvkule, er byen et naturlig tillholdsted for fiskeri og havbruk.

Vi nyter deilige fiskemåltider og koser oss i spektakulær natur med bratte klipper og lange sandstrender.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Batemans bay:

Jo nærmere vi kommer Sydney, jo flere små idylliske feriebyer passerer vi før vi slår opp teltet nesten rett på stranda i Batemans bay. Småbyen er den nærmeste havnebyen fra Canberra og tiltrekker seg mange reisende derifra. I rolige omgivelser kan man nyte lange strender, fersk sjømat og spesielt østers. Samoa får mange lekekamerater på denne flotte campingplassen med masse aktiviteter for barna.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Kiama – Sydney:

Siste stoppested før Sydney blir den superkoslige byen Kiama. I styrtregn og med en bil med motorproblemer dropper vi teltet og leier oss en leilighet med utsikt over havet.

Men solskinnet tilbake og bilen på verksted nyter vi denne idylliske småbyen med mange koslige spisesteder, spesielle butikker og gode atmosfære. Heldigvis ble bilen fort reparert, og med en ny vannpumpe på plass så setter vi kursen mot Sydney for å møte Mariannes mamma og søster som skal være med på siste etappe i dette fantastiske landet!

 

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar