Familieeventyr jorden rundt: Borneo!

Jorden rundt: Borneo (Malaysia): Kota Kinabalu, Mount Kinabalu, Labuan. 16.12.2013- (nyttår)2014

Vårt første stopp i Borneo er Kota Kinabalu, som er den største byen og «hovedstaden» på den malaysiske delen av Borneo. Det er ikke en stor by, men mye trafikk og folkeliv får den til å bli en pulserende liten «storby». Vi bor på et fint hotell midt i sentrum, med gåavstand til det meste.
Vi utforsker markeder, havneområdet og shopping»sentrene». Vi finner også en koslig del av havna som har blitt hjem til mange nye cafeer og restauranter. Veldig hyggelig! Etter et par dager med byliv, leier vi bil og sjåfør som tar oss rundt på en liten rundtur. Vi besøker et «oppned» hus, markeder langs veien og noe som liksom skulle være varme kilder.
Høydepunktet på turen er uten tvil og nyte den fantastiske utsikten og frodig landskap med Borneos høyeste fjell Mount Kinabalu(4095 m.o.h.) ruvende i bakrunnen.
En flott og innholdsrik tur!

Se vårt bildegalleri fra Kota Kinabalu & Mount Kinabalu (Borneo, Malaysia) her..

Labuan Island:

Siden vi er kommet til Desember og juletider, viser det seg at alle de flotte stedene langs kysten er fullbooka eller svindyre. Så etter mye frem og tilbake ender vi opp med å ta båten fra KK til en øy som heter Labuan. Det er en tur på ca 3t.
Labuan Island er en liten øy bare en time fra grensa til Brunei. Og er et kjent turistmål for Bruneifolk som er ute etter en fest!  Hele øya er «tax-free» og i sentrum florerer det av taxfeee sjapper med billig øl og sprit. Vi bosetter oss for julefeiring på en resort helt nord på øya. Resorten har desverre sett sine beste dager og servicenivået er labert. Men et stort deilig basseng, god mat og flott utsikt veier opp for det!
Vi koser oss masse, feirer Samoas 4 årsdag med kake, og jul-og nyttår feires her.
Vi drar også på noen rundturer rundt på øya, og høydepunktet denne gang er den spesielle watervillagen der tusenvis av mennesker bor på stolpehus ut i vannet. Vi kjører rundt i en liten båt og ser hvordan lokalbefokningen lever sine liv og småbarna vinker fra hvert hus vi passerer!

Se vårt bildegalleri fra Labuan (Borneo, Malaysia) her..

Se vår julehilsen/filmsnutt fra Labuan (Borneo, Malaysia) her..

Etter nyttår hopper vi på båten som fører oss videre til Brunei, som er vår neste blogg.

Vi har hatt en fin tid i Borneo, men desverre levde det ikke helt opp til forventningene vi hadde.
Dyrt og knotete å reise på egenhånd. Vi er glade for å ha vært her, men kommer neppe tilbake.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar