Familieeventyr jorden rundt: Brunei!

Jorden rundt: Brunei: Bandar Seri Begawan, Elvetur i regnskogen, Kuala Belait. 03.01.2014

Brunei er den lille prikken på kartet på Borneo, som ikke så mange vet så mye om… Et bittelite kongedømme som «drukner» i olje!

Bandar Seri Begawan:

Vi ankommer med båten fra Labuan, og sammen med ett par
gutter vi møter ved havna tar vi taxi inn til hovedstaden Bandar Seri Begawan. Vi har forhåndsbestillt overnatting på radisson blue som faktisk er et av de billigste hotellene i byen!?! Her er vi forberedt på høye priser allerede før vi ankommer!
Bandar er en ekstremt ren, liten og oversiktlig by. Ikke veldig spennende. Men rundt byen, på elva, er det et yrende liv. Her er verdens største watervillage. Her bor tusenvis av mennesker i hus bygd på stolper i elva. Det er butikker, skoler, bensinstasjon og tilogmed egen brannstasjon uti elva!! Veldig spesielt!

Elvetur i regnskogen:

Vi drar også på elvetur inn i regskogen på leting etter krokodiller. Vi ser 4-5 stk. Ganske små, men veldig gøy, og spesielt artig var det når Børre «bare» skulle hoppe av båten for nærbilde av apekatter, og sandbanken visste seg å være «synkegjørme»..Der satt han fast med gjørme opp til midt på låret!! Litt stressa ble han når det viste seg at de store krokodillene ligger rett under vannoverflaten!!
Vi ser også et par store øgler og flere apekatter i trærne. En hærlig tur!

Se vårt bildegalleri fra Bandar Seri Begawan & Elvetur i regnskogen (Brunei) her..

Kuala Belait:

Etter noen dager i Bandar Seri Begawan setter vi turen sørover til Kuala Belait for å besøke Linn og Magnus fra Kristiansund. De bor her i ett år mens Magnus jobber her.
Vi blir supergodt motatt og koser oss her noen dager. Vi får en fin omvisning i byen, titter på diverse oljeinstalasjoner og får vite mye om hvordan samfunnet her fungerer. Veldig inreressant.
Etter noen hyggelige dager går turen tilbake til Bandar og vi setter oss på flyet med Bali som neste stopp. Vi gleder oss til strandliv!

Se vårt bildegalleri fra Kuala Belait (Brunei) her..

Å besøke Brunei var en fin opplevelse, vi fikk sett mye. Lærte mye om landet og koste oss.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar