Familieeventyr jorden rundt: India!

Jorden rundt: India: Agra, Goa, Palolem. 06.11.2013

Etter 3 fantastiske uker i Nepal, setter vi oss på flyet til New Delhi, India.
Vi ankommer Delhi sent på ettermiddagen, og første stopp er taxiområdet utenfor flyplassen. Vi skal til Agra og Taj Mahal, en tretimers kjøretur unna, så etter utallige prisdiskusjoner sitter vi endelig i en bil mot vårt første mål. Puhe!

Agra:

Vårt første møte med Agra er omtrent som forventet, om ikke hakket værre…grusomme, støvete veier fører oss inn i et sammensurium av smågater fulle av biler, sykler, tuk tuker og folk. Overalt ligger det strødd med søppel og rot… Det er støvete og lukter ikke godt! Når vi ankommer “hotellet” Tourist resthouse og blir plassert i ett lite, trist og møkkete kott av et rom, og med beskjed om at all matserveringa er stengt overalt (kl var 23), bikker det nesten over for hver av oss. Trøtte, slitne og sultne blir vi rett å slett pottesure! En pakke kjeks og litt potetgull får duge som kveldsmat, og med tanken på at morgendagen bare mååå bli bedre kryper vi til sengs. Vi våkner neste dag mye blidere, og underholdningen av apekatter over frokostbordet gjør dagen enda bedre!

Nå føler vi oss veldig klare for å utforske Agras serverdigheter!! Vi hopper i en tuk tuk som tar oss til Taj Mahal, og etter mye kømas står vi endelig foran Agras største skatt!!
Dette praktfulle mausoleumet ble bygget av av herskeren Shah Jahan til minne om hans favorittkone Arjumand Banu Begum. Mausoleet ble påbegynt i 1632 og sto ferdig i 1648. Byggverket kombinerer elementer fra persisk, tyrkisk, indisk og islamsk arkitetkur, og ble i 1983 oppført på UNESCOs verdensarvliste. I 2007 ble det også utnevnt til et av verdens 7 nye underverker.

Etter noen timer er det på tide med lunsj, og vi finner en perfekt takrestaurant med nydelig utsikt over Taj Mahal. Fra verandaen ser vi også flere titalls apekatter som hopper mellom hustaka under oss, og de kommer nesten helt intil oss! Helt utrulig at disse ville dyrene faktisk bor midt i denne store byen!! Kjempeartig for både store og små!

Vi fortsetter vår turbodag i Agra med besøk på Agra Fort, også kjent som det røde fort.
Innenfor fortets 2,5 km lange mur finnes et stort antall palasser, tårn og moskeer. Det store indiske Mugalriket hadde sin hovedstad her, og det gjør Agra fort til det mest betydningsfulle fortet i India.

Se vårt bildegalleri fra Agra (India) her..

Goa, Palolem:

Neste dag er det opp grytidlig da turen går tilbake til Dehli for å rekke flyet videre til Goa. Vi sover oss gjennom bilturen tilbake til Dehli, med unntak av ett våkent øyeblikk når 5 griser springer over motorveien.. Sjåføren vår rakk ikke å stoppe, så en av grisene ble desverre pårkjørt..
Tilbake i Dehli hopper vi på flyet til Goa, og gleder oss masse til noen dager avslapping på stranda.

På flyplassen i Goa møter vi på to norske jenter, Maren og Johanna, som er på vei til Palolem beach, samme sted vi hadde tenkt oss til, så vi trenger oss på å blir med i deres taxi. Komisk nok ble vi også boende på samme «resort».
Flesteparten av overnattingsstedene og restaurantene her bygges opp på nytt hvert år i oktober, og tas ned igjen i mai før moonsonsesongen. Vår plass har kun vært åpen i en uke, og fremdeles bygges og ordnes det. Litt innkjøringsproblemer med vann og strøm innimellom, men det gjør ingenting, for vi koser oss max!
Vi har en nydelig del av stranda nesten helt for oss selv, og Samoa er i paradis med bading dagen lang! I tillegg serverer restauranten nydelig mat, også masse fersk fisk og sjømat. Og sammen med våre nye venner unner vi oss en skikkelig luksusmiddag
med to store hummere!!
Etter noen deilige dager her kommer Goa viben virkelig til oss å vi bestemmer for å bli her resten av tiden vi har i India.
Deilig avslapning med bading og god mat! Samoa har også fått seg en ny venninne, og de leker og bader hele dagen! Skikkelig hyggelig:)

Se vårt bildegalleri fra Goa, Palolem (India) her..

Etter mye frem å tilbake bestiller vi videre fly til Sri Lanka, et land Marianne har masa om en stund, siden Børre har vært der før! Så etter 10 dager i deilige Goa setter vi snuten mot Sri Lanka, noe som viser seg å ikke bli så lett! Noen (mrk marianne)har gjort litt for dårlig reasearch, og for første gang opplever vi å stå på en flyplass å ikke få sjekka inn….VISUM!!!! F…… Jaja tenker vi, er jo heldigvis lett å fikse på nett…. Meeen på flyplassen i Goa er det ingen nett! Heldigvis har vi en mellomlanding i Chennai på noen timer og der har de sikkert nett… Men neida…siden India er så stappa med folk slipper du faktisk ikke inn på flyplassen før 2t før flyet ditt går her! Så vi biter i det sure eplet og leier et hotelrom for 4t KUN for å få tilgang til internett så vi får fiksa det j…. Visumet til Sri Lanka!

Chenai (bilde):

Vår neste blogg er fra Fantastiske Sri Lanka, et land som virkelig gikk over forventningene!!
Litt reiseinfo i India for spesielt interesserte:

-Generelt: grisestort land. Vi besøkte bare 2 plasser. Møkkete, søplete og innmari mye folk stort sett overalt… Goa var avslappende og deilig, og mye mindre søppel og mas.

-Barnevennlig: ikke noe særlig.

-Overnatting: billig. Mange plasser i Goa finnes ikke på søkemotorer da de bygges opp og ned hvert år, og ofte skifter eier.

-Transport: mye å velge i men store avstander. Et herk å bestille togbilletter, men alle sier det er en interessant måte å reise på.
Fly: www.skyscanner.com

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar