Familieeventyr jorden rundt: Maldivene!

Jorden rundt: Maldivene: Male, Meeru island. 30.11.2013

Maldivene..et paradis, eller en massiv turistmaskin som melkes for valuta, fram til det hele drukner og gjenoppstår som framtidens «Atlantis»!? Uansett, det føles ut som paradis der vi står, blandt vaiende kokospalmene, snøhvit strand og varm turkisgrønn sjø og nyter en perfekt fruktdrink. Dyrt er det, så her snakker vi om å glemme alt som har med reisebudsjett og enten kjøre løpet fullt ut og bare nyte oppholdet, eller kutte ut og dra videre!! Vi velger å svelge den største budsjettsprekken på vår familiereise jorden rundt, å nyte luxusparadiset til det fulle i noen dager!!

Maldivene består av en rekke øyer og atoller. Nærmere bestemt 1192 stk! Og ingen av dem er høyere enn 2 meter, så her må vi oppleve paradiset før det er for sent!

Male:

Fra Sri Lanka er det kun en liten «svipptur» med flyet til Male, som er hovedstaden i Maldivene. Dvs, flyet lander på en egen øy som er bygd ut og ser nå ut som en flystripe med hav rundt seg. Vi hopper pa en liten battaxi som tar oss over til Male, og finner hotellet vi har forhåndsbestilt. Vi ønsker å ha en natt her for og se litt av det lokale før vi drar videre. Overraskende nok er hotelprisen på Male ikke så ille! Vi vandrer rundt hele dagen på denne lille øya som er ca 3 kvadratkilometer. Her står bygninger vegg i vegg, det bygges i høyden og ifølge innbyggerne her, bor det ca 100 000 mennesker på denne lille øya! I tillegg finnes det en altfor stor bilpark som som regel står i kø hele dagen.veldig spesielt! Vi stikker innom bl.a  brygga, fiskemarkedet,handlegata og som hør og bør avslutter vi dagen på den hyggelige lille bystranda.

Se vårt bildegalleri fra Male (Maldivene) her..

Meeru Island:

Etter en god natts søvn våkner vi tidlig, og kommer oss avgårde til flyplassøya igjen for å møte staff fra Meeru Island Resort, som er øya vi har bestilt «ferien i ferien» vår på. Endelig er vi på vei, og båtturen tar kun ca 1.5 timer.

Vi ankommer Meeru, og allerede på bryggekanten føles det ut som vi har kommet til sydhavsparadis!! Silkeklar turkis sjø omringer brygga, og blandt små koralsopper myldrer det fargerike «akvariumsfisker» i alle fasonger og størrelser. Mens vi går mot land ser vi også en skole små blacktip revhaier som leker seg rundt brygga, og helt inntil den fantastisk hvite stranden. Vi fortsetter til resepsjonen, som selvfølgelig er bygd i typisk sydhavsstil, der venter tropiske drinker på oss, og introduksjon om atollen (øya), og alt vi kan bruke penger på her!
Etter å ha innlosjert oss på bungalowen, inntatt en stooor buffelunch, og sett oss rundt på øya, slår det oss hvilken enorm turistmaskin Maldivene er!! Denne form for luxus er ikke vi vant til, så her skal vi nyyte hvert sekund de dagene vi er her!

Dagene går med til bading, snorkling, vandring, og operasjon «rydde» buffeen for alt som ligner på biff(Børre)!! Det er egentlig ikke så mye mer og si enn at vi har storkosa oss hvert minutt mens vi har vært her, og bildene sier vel resten..

Se vårt bildegalleri fra Meeru island (Maldivene) her..

Litt info for spesielt interesserte:

Så hva kan vi si om vårt inntrykk av Maldivene?? -Man får en stor porsjon følelse av luksusparadis på denne øya. Alt er lagt til rette for at alle turister skal gjøre minst mulig på mest mulig tid. I tillegg omsvermes man av perfekte strender, fantastisk mat, og service man skal lete lenge etter. Ergo  det gjorde ihvertfall godt for oss, mellom Backpacker-slaga og bli bortkjemt noen dager i palmesus og luxus-dus!! Men var det verdt å grise 3 ukers reisebudsjett på 5 dager?! Svaret er et stoort rungende JA, og har vi muligheten, ja så gjør vi det igjen!

Å være ryggsekkturist/ backpacker i Maldivene er dyrt!! Er man derimot vandt til fancy og dyre ferier er nok kansje ikke prisene like skremmende..
I en «perfekt» verden hadde de små maldiviske atollene vært tilgjengelig for alle reisebudsjett, men sånn er det desverre ikke. Da Maldivene er veldig muslimsk har man ikke lov til bading og kos overalt, spesielt om man er jente. Unntak er på resortøyene og en og annen ubebodd liten atoll..
Man har derimot noen options med tanke på rimeligere reisealternativer her;
Fly til Male fra Colombo i Sri Lanka er billig, og overnatting på Male er forsåvidt billig. Bystranda er liten men ok(ingen snorkling, kun for «avkjøling»), jenter kan bade her visst man dekker seg til.
Alternativ1: Billigst!! Nye regler gjør at man nå som turist kan ferdes utenfor Male og resortøyene uten å vise til forhåndsbestilling. Det betyr at lokale billige små ferger kan benyttes, og man kan bo på noen av øyene som har guesthouse. selv om man ikke kan bade på de øyene så tilbyr ofte huseieren turer ut til små ubebodde øyer hvor man kan bade.
Alternativ2: Bo på Male og dra på dagsturer til en av de nærmeste resortøyene. Noen pakker inkluderer buffe og vannaktiviteter. De fleste hotellene på Male tilbyr dette. Prisene varierer.
Alternativ3: Hopp i det, og bestill noen dager fullboard på et av de mange atollene!! Ja det er dyrt, men man lever da også kun en gang,eller?!!

Videre går turen til Thailand hvor Børre skal jobbe et par uker i Bangkok og Hong Kong. Marianne og Samoa skal til Krabi-området og kose seg fram til Børre er ferdig.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar