Familieeventyr jorden rundt: Sri Lanka!

Jorden rundt: Sri Lanka: Colombo, Unawatuna, Mirissa. 18.11.2013

Etter litt visumstyr i India lander vi endelig i Colombo, Sri Lanka. Midt på natta og stuptrøtte prøver vi forgjeves å finne en billig måte å komme oss inn til byen på, men gir til slutt opp og kaster oss i en dyr taxi… Veiene er fine og veikanten overraskende ren…. Ååå, stemmer det, vi er ikke i India lengre!
Kl 04.00 sjekker vi endelig inn på hotellet og får oss noen velfortjente timer med søvn!

Colombo:
Litt utpå dagen kommer vi oss opp å er klare for å utforske byen!
Første pri er frokost, og vi hopper inn på det første og beste vi ser, nemlig pizza hut.. Ikke akkurat lokalmat, men godt å kunne få seg en dose pizza mellom slaga også!

Børre har vært her før, og han har sagt klart fra om at Colombo er ikke akkurat den flotteste byen i verden, så ikke ha noen forventninger!!!
Men heldigvis kan mye skje på 13 år, og det viser seg at byen er både blitt utrulig ren, ryddig og har fått mange nye fine bygg,  flotte hoteller og kjøpesentre. Vi rusler rundt hele dagen, nyter utsikt, ser
i butikker å går på cafe.

Se vårt bildegalleri fra Colombo (Sri Lanka) her..

Unawatuna:

Dagen etterpå busser vi sørover mot neste stopp som er Unawatuna. En koslig liten strandplass med hyggelige cafeer og restauranter langs vannkanten. Vi bor på Hibiscus Villa, som er en suuuuperkoslig villa med kun 4 rom. Vi får servert nydelig frokost i hagen med ville aper, ekorn og nydelige fugler som tilskuere. Helt hærlig!
Dagene her går med til bading og avslapning. Digg!
Vi tar en dagstur inn til Galle som er nærmeste by for å ta ut penger,
handle litt og se det kjente Galle Fort.

Se vårt bildegalleri fra Unawatuna (Sri Lanka) her..

Mirissa:

Etter 4-5 dager fikser vi en tuk tuk til å kjøre oss østover til Mirissa beach. Nok en flott strandplass. Vi bruker litt tid på å finne en billig overnattingsplass på stranda, men blir veldig fornøyd med valget. Superbillig, og midt på stranda!! Vi bader, spiser deilig sjømat og bare koser oss!! Desverre er det veldig store bølger på stranda, så for at Samoa skal få kose seg litt med bading, bruker vi bassenget til et av nabohotella. Her knekkes
koden på svømming under vann og hun lærer seg å stupe og hoppe fra bassengkanten!! Superartig for Samoa, og stolte øyeblikk for mamma og pappa!

Se vårt bildegalleri fra Mirissa (Sri Lanka) her..

Dagene går fort unna i Mirissa, og planen var og toge videre nordover, til det fantastiske fjellandskapet i sentral Sri Lanka, og Candy. Men tiden strekker ikke til, så da har vi det til gode, og en fiffig unnskyldning til å besøke dette fantastiske landet igjen engang i framtiden. Vi hopper derfor på det artige og råbillige toget, som tar oss tilbake til Colombo for å rekke flyet til Maldivene. Det blir også neste reiseblogg, så følg med!!

Togtur: Mirissa – Colombo:

Litt info for spesielt interesserte:

-Generelt: Lite land med korte avstander. Avslappende og deilige strender. Hyggelige folk og god mat. Crazy bussjåfører!

-Barnevennlig: Helt greit.

-Overnatting: Ganske dyrt i Colombo, men billigere sørover. Mange plasser som ikke finnes på nett. Vi brukte agoda,com og i Mirissa gikk vi bare innom forskjellige steder.

-Transport: Superbillig og artig tog. Billige busser og plenty tuc tucs!

. Fly: www.skyscanner.com

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar