Familieeventyr jorden rundt: Stillehavsidyll på Cook Island – Rarotonga

Jorden rundt: Cook Island: Rarotonga – April-Mai 2014

Cook Island: Rarotonga: Aroa Beach – Avarua – Fruits of Rarotonga – Muri Beach.

Etter noen fantastiske måneder på roadtrip i Australia står endelig Stillehavet for tur! Sist vi var på jorden rundt reise besøkte vi flere øystater, og ble helt hekta på Stillehavet! Men vi rakk ikke å besøke Cook Islands da, men nå endelig får vi oppleve Rarotonga! I 3 uker skal vi kose oss på denne hærlige øya, utforske strender, snorkle, bade, spise god mat og oppleve lokal stillehavskultur!

Aroa Beach:

Vi starter oppholdet med en natt på et slitent hostel, men straks solen er oppe, går vi på leting etter et bedre egnet sted for familiekos. Og vi ender opp med å leie en leilighet 5 minutters gange fra vakre Aroa Beach. Aroa beach er akkurat slik en Stillehavsstrand skal være. Kritthvit sand, turkis hav, koraller og fargerike småfisker!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Avarua & rundt øya:

I byen, Avarua, er det marked hver lørdag. Et fantstisk flott marked med masse nydelig mat,grønnsaker, frukt, deilige drikker, håndtverk, polynesisk kunst og kultur samt underholdning. Her tilbringer vi hver lørdag under oppholdet.

Det er enkelt å komme seg rundt på øya,. Bussrutene heter clockwise, og anticlockwise, og går i hver sin retning rundt øya mellom klokka 07 og 17.

Fruits of Rarotonga:

Vi leier oss også bil noen ganger for å reise i vårt eget tempo rundt øya, se litt av innlandet samt å få handlet litt på veien. Vi stopperogså ved Fruits of Rarotonga som er øyas beste snorklested.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Siden vi leier leilighet lager vi stort sett mat «hjemme» hver dag. Vi har en kjekk butikk ca 10 min sykkeltur unna. Der kjøper vi deilig fersk tunfisk som vi forbereder til middag.

Råvarer fra butikk er generellt svært dyrt på Rarotonga, da det meste er importert. Så det gjelder å bruke fantasien. Tunfisk med tomatsalat og stekte poteter blir en megafavoritt hos oss!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Muri Beach & Polynesisk show:

Bursdagen til Marianne feirer vi med å leie bil, og tilbringe flere timer på den nydelige Muri Beach. En langgrunn, kritthvit sandstrand med 2 små øyer rett utenfor. Fantastisk flott, men samtidlig den travleste stranden på Raro. Vi avslutter bursdagen med middag og polynesisk show på et flott hotell og noen kalde øl på terassen.

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Polynesisk tattovering:

Børre bestemmer seg for å fikse seg den ultimate souverniren fra Raro, og får seg en megafin og stor tatovering! En hel dag tilbringes i tattoostolen og minnet er for evig!!

Se vårt bildegalleri fra denne reisen her..

Dagene flyr, og plutselig er det tid for en kort stopover i Auckland før vi fyker avgårde til deilige Tahiti!!!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar