Gangnam style i Sør-Korea

Sør-Korea: Seoul, Wonju & Guryongsa fjelltempel. 07.01.2013

Besøkte Sør-Korea noen kalde vinterdager i Januar..fantastisk, men kaldt!! I forbindelse med jobb passer jeg alltid på å inkludere en aldri så liten rundreise på alle prosjekta jeg starter med, å denne gang ble det fabrikkbesøk i Sør-Korea. Ankom Seoul sent på ettermiddagen, og da det er en amazing stor by med 9,8 millioner innbyggere er det alltid like «artig» å finne ut hvor man skal kræsje!?! Området jeg valgte å finne hotell på ble Mapo-gu, Shinchon / Hongdae. Dette pga den supre tilgangen til byens utallige attraksjoner, cafeer, pubber, markedsområder & bra subway-tilgang (Hongik University området). Hongdae viste seg å være perfekt, og akkurat slik jeg liker det; avslappa, hyggelige folk, og små markedsbutikker og cafeer overalt. Da graderstokken visste minus 15(!!) fikk jeg t.o.m kjøpt meg en tykkgenser, type «norsk marius-style»  som souvernir og varme!! Besøkte også det fasjonale Gangnam(style) området, dvs «high fashion» business distriktet i byen. Med knalldyre merkeforretninger, amazinge bygninger, fancy biler og aaaltfor stressa business folk, passa jeg ikke helt inn i denne settinga, men da jeg elsker arkitektur av både moderne og gammel art fikk ihvertfall kamera kjørt seg skikkelig denne dagen!!

Fabrikkbesøket ble også en rundtur i seg selv!! Storbyen Wonju øst for Seoul, fjelltur til Guryongsa, et fantastiske tempelområde, og hot-pot skalldyrmiddag i en lokal Sør-Koreansk «ute-inne restaurant». Fantastisk dag med masse opplevelser.

Sør-Korea har nok en hel del å by på, og selv om jeg kun opplevde en liten «smakebit» av kulturen og landet, ga det uansett mersmak for å komme tilbake for masse mer av opplevelser i dette hærlige landet!!

Se vårt bildegalleri fra Seoul, Wonju & Guryongsa fjelltempel (Sør Korea) her..

 

Lagre

Legg inn en kommentar