Hærlige Malawi!

Mulanje, Malawi. 10.03.08

halloisen alle sammen!
da har vi jobba oss ned fra nord-Tanzania til Mulanje, som ligger på foten av Mnt.Mulanje som er Malawis høyeste fjell sør i Malawi (nær grensen til Mosambik).
Det har vært litt av en tur!! niiiiiiiislitne og gamle busser/minibusser/lastebiler/sykler osv…., og det går ikke akkurat fort for å si det sånn….
Siden sist har vi reist fra Mbeya(Tanzania) videre mot grensa til Malawi, hvor vi faktisk gikk over grensa.
Endelig i Malawi,så dro vi rett til Nkhata bay som var en perfekt slapp-off plass etter all reisinga.
Måtte ta ut mer penger plutselig,så da bar det i 10 mil bakpå lastbilplanet sammen med høner,matvarer,grinete unger & stappfullt av folk, til Mzuzu (3 største byen i Malawi,dvs by & by fru blom..,mer landsby av slum)..verste var at banken ga kun ut kr.800 til hver..
Fra Nkhata Bay gikk turen videre via Kande(kjedelig plass) til Senga bay.Hærlig plass med masse apekatter overalt+vi var seff de eneste gjestene,godt!!
Var innom den lokale krokodille farmen der,ellers slappa vi av og planla videre reise sørover.
Etter 9 timer med sykkel,haiking & busshælvete kom vi fram til «stor»byen Blantyre..
Tok etn liten fest der & ble kjent med/snakket med noen andre reisende/hjelpeorganisasjons arbeidere om div reiseerfaringer mm,va godt faktisk å endelig se noen fler reisende i Malawi(er vel så og si ingen andre backpackere/ryggsekkturister som oss vi har møtt..,flesteparten av de få vi har møtt på hele reisa til nå har vært endten hjelpeorg.arb som er på vei til/eller er ferd med arbeid).. Regna endel i Blantyre,så fikk ikke med oss mer enn nødvendig av denne byen,MEN Marianne fikk seg endeli sin etterlenngta pizza der da.
Etter non dager,gikk da turen videre sørover til Mulanje,en koselig liten plass der vi bl.a besøkte en av de mange te-farmene der.

Drar snart videre sørover til grensen til Mosambik.
Summa sumarium: Malawi er virkelig et hærlig land med masse god mat & trivelige folk,dvs de som ikke robber oss el..Er masse fattigdom her & er ikke akkurat lagt opp til så mye backpacking(reising)(er da kun også hjelpe org.folk som vi har møtt til nå) her da alt av transport,info osv er invikla som faan.. Alt må skje på den lokale måten & det er også en utfordring da de fleste ofte vil prøve å lure & evt robbe oss..Men vi er tøffe,ergo ingen kødder med oss!!

Følg med videre.., flere reisebrev kommer.

Se vårt bildealbum fra hærlige Malawi her..

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar