Kickass-overland til Kina: Norge-Sverige-Finland

Norge: Oslo -Sverige: Stockholm -Finland: Helsinki, Tammerfors, Hammeenlinna. 16.06.08

Etter et par uker mellomstopp i Norge,fortsetter nå turen overland hele veien til Kina & sørøst asia generelt.

I tillegg til meg & Marianne,reiser en kompis, Øystein Galgerud sammen med oss nå, så nå er vi 3 på tur..arti arti.

Starta tidlig på morran den 16 Juni med tog fra Oslo til Stocholm,ja dvs etter en times forsinkelse var turen i gang!!
Fikk ikke sett no spes av Stocholm da båten mot Helsinki gikk tidlig. Kom oss til feil båthavn ganske kjapt så hadde heldigvis god tid til å traske oss videre til den rette havna(bra start,ha ha)..

Backpackere som vi er ,unna vi oss en laaang og god middag på båten, buffet, dvs ble vel tilslutt ca 3 middager på hver av oss+vin,dessert osv,dvs måtte jo ha valuta for kr buffeen kosta,hi hi..

Kom fram tidlig på mårran til Helsinki,så ble en del sightseeng og japse-knipsing av div serverdigheter. Ortodokse katedraler, båthavn, marked osv før vi ble støkk på kjøpesenter & tog stasjon pga sliiitsomt regn..

Etterhvert hoppa vi på toget til Tammerfors(Tampere) som da var planen for å besøke slekta mi(Børre)..Arti, spes med tanke på at sist jeg var der er for ca 25år siden..Veldig arti å se igjen plasser jeg husker godt fra barndommen, og ikke minst søskenbarna mine Jari,Taru & Jurii,samt tanta mi Tuulikki osv..

De 3 dagene vi var i Tammerfors bodde vi hos Taru & Jan m/fam..Ble fora opp med masse god mat og øl samt en tur i badstu ble det å..,for en flott start på vår reise!!

Tuulikki & yngste sønn til Taru tok oss i tillegg med på sightseeing rundt i byen der vi besøkte bl.a Nasinneula(høyeste tårnet el i Scandinavia,168m) og eneste Lenin-Museum i verden. Spiste Musta Makkara(supersvart blodpølse opplegg med tyttebær) på torget, før vi besøkte en Russisk-ortodoks kirke og tilslutt en biltur rundt omkring.

Videre gikk turen til Hameenlinna for å besøke søskenbarnet mitt,Jari. Enda en helmax dag med sightseeing til bl.a høyeste berget med gammalt tårn & eksklusiv middag på Vanajan Linna, en superfancy Golf & country club. Vi fikk også en privat omvisning på området & husene som opprinnelig var en privat jakt-lodge av Sipe, dama til Jari, amazing place!!
Dagen avslutta vi med en real grisefyll på den lokale pøbben, arti!!

Som hør&bør dagen etter,sov vi seff vekk den første båten til Tallin( Estland),ja,den vi hadde bestilt plass på..Etter å ha toga oss ned til Helsinki, rakk vi akkurat en anna hurtigbåt over sjøen til Tallin som da ble neste stopp på vår artige eventyrreise..

Følg med videre!!

Se vårt bildealbum ‘fra Kick ass overland til Kina’ (Norge, Sverge, Finland) her..

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar