Spektakulære Dubai

United Arab Emirates (U.A.E.): Dubai, Ørkensafari. 27.04.2008

Har nå vært i Dubai,United Arab Emirats i en ukes tid,og det er ikke til å stikke under en pizzabit at ja,det er pr.dags dato den mest voksende byen i værden,og det vises med renter, et bygges overalt!!!
Kom tidlig mandag morgen med fly fra Mauritius & fant et billig hotell i Deira som er ”gamlebyen”i Dubai.
Det er mange hoteller å velge mellom,men no budget/kræsje plass er det ingenting av da flesteparten er av type luxux-superdyre-hotelopplegg..

Etter å ha stæsja backpacken min på rommet var jeg da klar for å utforske byen..,ikke så lett gitt da avstandene er enorme og alle butikker osv er plassert inn i de 300 kjøpesenterene spredd rundt i Dubai. .,MEN skjønner nå hvorfor, da det er sinnsykt varmt med sine 40grader denne uka,og med en gjennomsnitts temp på 43grader i juli & august som også sies å tippe over 50grader er vel det for det beste!!
Vel etter å ha studert min gode reisepartner” LonelyPlanet” reiseguide,er nettopp de enorme ”theme”kjøpesentrene noe man faktisk bør oppleve.Ergo,off to det nærmeste, DeiraCitySenter for en matbit osv..Gikk faktisk dit via ’ClockTower’,å ja det var en riiiimelig varm opplevelse!!
LITT stort kjøpesenter ja,hadde t.o.m tivoli & mini-parishjul inne på senteret!! I tillegg et heaven for de som har kjøpemani,ha ha..,kun brandname butikker som Prada,Boss,Versarce,Rolex osv,ja å plutselig sto jeg utenfor H&M????
MEN En ting skal Dubai ha:pga null taxt er også prisene lave,så får valuta for kr uansett hva man kjøper! Ergo da jeg har sendt hjem fjellskoene mine kjøpte jeg et par superkule sko(kommer ikke inn på stort iført sandaler & shorts serdi+har skodilla så passa meg helt greit).

Kvelden kom krypende å neste serverdighet nærmer seg: Clubbing,ha ha,ja nettopp barer,clubb’s osv delt opp i ’themes’& land skal man absolutt ikke misse i Dubai..strålende da det alltid smaker med en god & kald lokal øl etter en varm dag & nye inntrykk og fordøye..
Da UAE er hovedsakelig bunnet i Islam må alkohol kun serveres i privateid hotel,kjøpesenter osv..,dvs top5star hoteller ”kniver”om kundene så alle prøver å overgå hverandre med billig drikke,service og utsmykking av clubbene..,helt overlegent, & i tillegg står du gjerne plutselig ved siden av en amerikansk skuespiller,Iransk musiker,eller en sliten backpacker som ha pynta seg for å sleppe inn.., så du vet vel egenklig aldrig helt hvem du snakker med(spes etter et par-17 øl)..,å det merkes med alle Ferrarier,Rolls’er & Lamborghinier stilt på ra&rekke utenfor!! Meget spesielt & arti.

Etter oljefunn i 1966 og med tanke på at oljen vil minske fra 2010 har Dubai tenkt framover i tid og investert en stor del av oljefunnet de siste 10-20 årene på enorme byggverk & attraksjoner for å trekke investorer & rike turister til Dubai. Som f.eks symbolet for Dubai: ’Burj Al Arab’ som er det eneste 7star hotell i verden, samt under bygging verdens høyeste bygning som sies å vil nå opp mot 700m høyt når ferdig(er allerede ekstremt høyt & dobler høyden av de fleste skyskrapene i byen) ..I tillegg også under bygging ’manmade’ øyer i forskjellige formasjoner som ’The Palm,Jumeirah’ , ’The Palm,Deira’ & ’The World’ (som er store nok til å bli sett fra verdensrommet)!! Derfor leide jeg rett & slett en kar til å kjøre meg rundt til de mest spektakulære byggverka for en nærmere titt..Bildene jeg tok snakker for seg selv: ble impornert ja, å har sett mange byggverk rundt om i verden men disse slår desidert alt!! Helmax dag!!

Hadde også en konge dag på et kjøpesenter(ja,faktisk kjøpesenter,ha ha) på andre siden av byen,’Mall of the Emirates, engang verdens største kjøpesenter samt har verdens eneste innendørs skibakke med sortløpe!!! Så da ble det ski den dagen & selvfølgelig afterski på pøbben ved siden av etterpå,arti,arti!!

Siste dagen i Dubai brukte jeg på ExtremØrkenSafari..Har vært på ørkensafari før med camel,MEN ikke hoppende over dyngene med 4X4 bil!!!!
Etter å ha kjørt ut fra Dubai og mot Oman i en times tid,låg det sanddyner på sanddyner så langt øye kunne se..,vi tømte ut luft fra dekkene(for bedre grip),på med sælene så var det bare å holde seg fast i veltebøylene!!! Fy faaaaaan gikk unna gitt,hoppa+nesten velta(føltes ut som),opp & ned i nesten 90grader i flere timer,ubeskrivelig KICK!!!! Suste forbi ville cameler her & der så ska si det var en ørkensafari som jeg aldri glømmer!!!
Hele dagen avslutta jeg med tradisjonell ørkenmiddag med lokale magedansere osv i solnedgang..,enda en helmax dag før jeg tilslutt kom meg til flyplassen for å rekke videre nattfly til Bangkok,Thailand,som da er neste stopp.

Livet er & forblir hærlig i spektakulære Dubai!!!!

Se vårt bildealbum fra spektakulære Dubai her..

Lagre

Legg inn en kommentar