Unike Mosambik.

Mosambik (Skrevet i Mauritsius) 30.03.08

Heisann alle sammen! Har vært en stund siden nå… men IKKE lett å oppdrive internett i Mosambik.
Sitter nå på Mauritsius… (ting skjer) Kom hit i gårkveld med fly fra Johannesburg.  Siden sist har vi reist en god del. Vi dro fra Blantyre (Malawi) til en liten grenseby hvor vi ble i en natt. Børre og Nathan (en amerikaner vi møtte i Senga Bay, og vært sammen de siste dagene), dro på teplantasje mens Marianne sløva på hotellet. (det var altfor varmt denne dagen!) Dagen etter dro vi over til Mosambik, med sykkeltaxi..Etter en time med forhandling om pris, kom vi oss på en minibuss som skulle til nærmeste by, 20 mil fra grensa. Men her som i resten av afrika kjører ikke bussene før de er stappfulle. Dvs, så stappa som overhode mulig. Masse bagasje, noen høner, noen ekstra bildekk…. Og ca 20 folk…ja, vi snakker ikke større bil enn en Toyota Hiace… så dere skjønner d er fullt!!! Ikke akkurat ett sete pr person… i tillegg var d ca 30 grader og bare dirt roads. Humper, dumper, små elver over veien osv… vi brukte 7 timer! På 20 mil!!!!!!!

Etter 3 timers søvn på et sliten guesthouse i Mocuba, bar det videre til Nampula. Samme reisa en gang til, bortsett fra at vi denne dagen venta 7 timer på at bussen skulle bli full…. Og turen tok 10 timer!!! Aldri har en dusj føltes sååå godt… (vaska faktisk håret to ganger å vannet ble fremdeles brunt av alt støvet!!!)

Nå reiste vi også sammen med et par fra england som vi møtte på grensa.

Dagen etter dro vi videre til det som var målet, Ilha de Mocambique. En koslig liten øy nord i mosambik.

På minibussen møtte vi en fyr fra holland, så nå var vi plutselig 6 stk. turen til øya tok bare 3 timer, og her var det faktisk asfaltvei hele veien, bortsett fra på selve øya da.

Vi kom til øya et par dager etter en syklon hadde hærja, så d var trær, lyktestolper osv slengt overalt. I tillegg til andre gamle,ubebodde ruiner fra kolonitia, som det vokser trær osv ut fra vinduene på, ble førsteinntrykket nokså spesielt..

Vi bodde alle på¨samme plass, hjem til en familie som hadde tre utleierom. Vi var omtrent de eneste turistene på hele øya, så det var deilig at vi var såpass mange som bodde sammen og kunne finne på ting. Det ble mye digge fiskemiddager og øl på disse dagene. Pluss en seiltur med en lokal dohw ut til en annen liten øy, soling og bading. Deilig.

For å slippe de jævlige veiene og en tredagers biltur til neste sted bestemte vi oss for å ta fly fra Nampula til Maputo. Godt å ha sitt eget sete, og en smule komfort men flyet ble seff 6 timer forsinka pga teknisk feil da…. Pluss vi hadde to stopp i andre byer før vi kom fram sent på kvelden.

Maputo er faktisk en ordntlig storby nesten. 1,4 mill innbyggere. Så gikk litt bananas når vi endelig fik k litt butikker å se i. pluss et supermarked med masse mat!!! (Maputo=hovedstaden i Mosambik)

Etter noen dager med shoppig, sightseeing, øl osv (dere vet åssen d er…), dro vi videre til Tofo, som ligger litt lenger nord igjen. 8-9 timer med buss…(ja, fullt å jævli på bussen, igjen…)

Her ble det masse bading, boggiebording, surfing, soling, god mat og masse øl….

Bodde på en koslig liten plass som ei supergrei dame fra sør-afrika driver… de første nettene var d vi to, 3 svensker, Nathan (amerikaneren som vi fremdeles reiser sammen med…) og en til.. fine rom, fine bad, hyggelig bakgård med fri bruk av grill, pluss to kjøkken til fri bruk..

Det ble flere digge fiskemiddager på oss. Bl.a hummer, reker, barracuda osv… (kjøpte 6 kg hummer til ca 130 kr!! Helt utrolig!)

I baren var d ”selv service”, vi bare skrev ned alt vi drakk i en bok… artig, men også litt skummelt…haha.
Den ene dagen vi skulle inn til byen for å ta ut penger fikk vi tilåme låne bilen hennes!!! Utrolig!

På torsdagen var vi på hvalhai safari. (verdens største fisk) Vi såg 11 stk!!!! å de kom helt opp mot båten!! Utrolig flott. Børre niiisnorkla med de (ja, han er en haidigger!) og Marianne spydde…. (ja, bølgene var DIGRE!!!!!)

På fredag, tok vi farvel med Natahan og svenskene, og hoppa på flyet til Johannesburg. brukte dagen på afrikas største kjøpesenter. Kjøpte litt nye klær, ei ny bok å masse stæsj. Børre fikk seg en velfortjent biff og nytt kamera… siste som delvis bursdagsgave.. (gutten blir jo tross alt 35 neste uke!!)

Å nå er vi plutselig på Mauritsius!! (ting skjer!!!) enda en av Børres store drømmer går i oppfyllelse. Kom sent i går kveld så har enda ikke fått utforska øya, men d skjer fort! Dette er paradis!!!!

Som dere sikkert skjønner, har vi det fremdeles helt hærlig!

Følg med,flere reisebrev kommer!

Se vårt bildealbum fra unike Mosambik her.. (Album 1/3: Ilha de Mocambique)

Se vårt bildealbum fra unike Mosambik her.. (Album 2/3: Maputo)

Se vårt bildealbum fra unike Mosambik her.. (Album 3/3: Tofo)

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg inn en kommentar